När valpen kommer hem

Det är mycket att tänka på när din valp kommer hem. Så ju mer du har förberett dig, desto mer tid har du över till för din valp. Innan du hämtar hem din valp är det bra att se över din utrustning hemma. Din valp är en nyfiken krabat, den kommer gilla att smaka på det mesta. Du bör också skaffa en hundförsäkring som täcker framför allt veterinärbesök.

Nybörjar-kit för hund

De flesta uppfödare skickar med ett litet nybörjar-kit som brukar innehålla lite mat som valpen är van med. Trots att du fått med lite mat kommer du behöva både en matskål och en vattenskål.

Man traveling with his dog.

Valpen bör ha tillgång till färskt vatten hela tiden. Lite uppskattande hundgodis är bra att ha hemma och kanske några småbitar i fickan för att locka till sig valpen och vänja den vid sitt nya namn. Uppfödaren brukar ofta skicka med ett litet halsband och koppel, det växer valpen ofta ur bara efter någon vecka. Så investera i något litet större halsband, gärna i något mjukt naturmaterial. De flesta vill att hunden sover i sin egen säng. Det finns många olika sovbäddar för hunden. Tänk på att köpa en liten större än vad valpen är då den kommer att växa i sängen. Glöm inte köpa en mysig filt till bädden. Hundar har en nedärvd vana att bädda runt innan den lägger sig till ro för att sova. Filten kanske valpen fått med i sitt valpkit från uppfödaren. Bajspåsar är ett måste. Ett tips kan vara att knyta fast en påse på kopplet så att det alltid följer med.

Förbandslådan

En förbandslåda är bra att ha till den nya familjemedlemmen. Alla hundar måste klippa sina klor. Om du väljer att själv klippa dem så behövs en bra klotång. Även om du är försiktig så kan olyckan vara framme och du kanske klipper för nära pulpan. Skulle det mot förmodan hända så är det en bra ide att ha blodstopp hemma. Det är oerhört smärtsamt för hunden om du klipper i pulpan, så om du känner dig osäker kan du lämna hunden hos veterinären för klippning av klor. Olika gasbindor för att lägga om tassen om olyckan varit framme. En bra febertermometer för hund. Lär mer om vad du bör tänka på om du är nybliven hundägare här.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike