Att marknadsföra hundklubben

När man startar en hundklubb vill man såklart också att den ska synas i samhället. Det spelar ingen roll vilken inriktning den har, en klubb utan medlemmar är ingen klubb. När klubben är startad gäller det därför att få ut information om att den finns. Troligen finns det redan några personer som är intresserade och som hjälpt till med idéer och liknande i klubbstarten, men det kan också vara roligt att bli flera. Men hur kan man marknadsföra sin hundklubb så att fler får information om att den egentligen finns?

Synas på stan

Om hundklubben till en början främst är tänkt att vara lokal bör man börja med att synas på stan och den nära omgivningen. Ett alternativ kan vara att sätta upp anslag på olika tavlor, på biblioteket med mera. Ett annat alternativ är att helt enkelt trycka upp klubbens namn på olika saker. Ett bra alternativ är en tygpåse med tryck i olika storlekar. De är inte bara snygga, utan också mycket praktiska. Allt fler väljer nämligen att ta med sig egna påsar till affären istället för att köpa plastpåsar, det är både billigt och miljövänligt. Att ha en påse med ett tryck som man själv har valt ger dessutom den enskilde individen möjlighet att visa vad denne står för eller stödjer. När man jämför tygpåsar med plast är tygpåsen dessutom långt mycket hållbarare. Det innebär att man kan bära tyngre saker, och påsen kan också återanvändas flera gånger.

Synas på utställningar och evenemang

En hundklubb gör också rätt i att synas på olika evenemang som utställningar, agilitytävlingar med mera. Varför inte skaffa kläder med klubbens tryck på, kanske ett litet tält där små goodiebags kan delas ut och där nya medlemmar kan anmäla sitt intresse med mera. På så sätt syns klubben rejält mycket mer och det ger också ett betydligt seriösare intryck. Eftersom det är just en hundklubb det handlar om är det bra att synas på ställen där hundintresserade samlas. Det är typiskt för just hundutställningar, olika tävlingar som anordnas av brukshundsklubbar och liknande. Ofta brukar både barn och vuxna vara med så det kan vara klokt att ha marknadsföring som passar alla åldersgrupper och kön. Kepsar, små målarböcker, kanske kolor med tryck på och liknande brukar vara mycket uppskattat av både stora och små besökare.

Andra sätt att synas

Det kan också vara en idé att göra reklam för klubben i olika tidningar. Ibland kan det kosta en slant och ibland kan en mindre annons vara helt gratis. Det beror många gånger på hur pass många läsare tidningen har. En hemsida och sidor på sociala medier är också något som är bra att ha för just marknadsföring, man kan dock inte komma ifrån att tryckta föremål ofta syns mer ute i det dagliga livet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike