Arrangemang för hundklubben

I stort sett överallt i Sverige finns det kennelklubbar och brukshundsklubbar. De finns av flera olika anledningar, bland annat för att människor som har hundar ska

kunna träffas och diskutera samt för att hundarna ska få träffa varandra. Det är också klubbarna som tipsar om uppfödare om man vill köpa en hund. På de allra flesta hundklubbar ordnas också olika former av kurser. Det kan vara valpkurser för de yngsta hundarna, agilitykurser, inkallning, lydnadskurser eller kurser speciellt anpassade för barn som vill träna med hunden. Många har också upptäckt det här med att träna spår och det syns allt oftare på hundklubbarna. Men i en del fall har klubbarna svårt att hitta medlemmar. Då kan det till exempel vara klokt att hitta på lite olika arrangemang. Då kan även personer utanför den aktuella orten få upp ögonen för klubben.

Agilitytävling

Ett evenemang som ofta förekommer hos hundklubbar är agilitytävlingar. De här är fulla av action och lockar både de personer som har hund och de som inte har det. Här ska hundarna tillsammans med sina förare ta sig igenom hinderbanor utan fel och på så kort tid som vanligt. Under tävlingsdagen är det ofta också olika uppvisningar i form av hundfreestyle med mera.

Mat och dryck under evenemanget

När hundklubben ordnar något evenemang är det också klokt att servera någon form av mat och dryck. Det behöver inte vara allt för komplicerat. Under sommaren kan man grilla hamburgare och sälja. Det är också bra att ha någon form av vegetariskt alternativ. Om man vill göra lite extra reklam för klubben kan dryck serveras i fina pappersmuggar med tryck och kanske i flaskor med specialtillverkade etiketter.

Det är viktigt att man tänker på att inte ta ut allt för höga priser för maten och drycken. En hamburgare kan till exempel kosta omkring 20 kronor och en dricka någon tia. Om det blir för dyrt har familjer inte råd att äta och det kan vara synd att klubben går miste om de extra pengarna. Om det är så att många tycker att maten är riktigt god är det inte alls otroligt att många återkommer till klubben när det vankas evenemang och arrangemang.

Familjedagar för dem som inte har hund

Det kan också vara klokt att anordna någon typ av familjedagar även för dem som inte har någon hund men som kanske går i tankarna om att köpa en sådan. På så sätt kan man tipsa om olika hundraser och familjerna kan också få information om hur man tar hand om en hund på bästa sätt. Det här kan också vara ett bra sätt för andra att få lite mer koll på vilka verksamheter hundklubben egentligen bedriver och vad som sker där.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike