Sidan om valpdrömmen

Drömmen för många är att skaffa sig en hund. När man skaffar hund följer det också förpliktelser. Förpliktelser som är både roliga och ibland jobbiga. Innan du skaffar dig din hund finns det lite saker som man bör tänka på. Vi har listat några här nedan.

Hundklubb

Gå gärna med i en hundklubb, där finns många människor som har ett gemensamt intresse, hundar. Du kan få många goda råd och tips, men det är ändå du själv som bestämmer i slutändan. Tillsammans kan du och din nya livskamrat sedan träffas och gå utbildningar tillsammans med andra. Kurserna är oftast subventionerade för dig som är medlem i någon klubb.

Tid tillsammans

Senior man with his chocolate labrador, affection.

Du ser säkert fram emot tiden att få bli valpägare, men innan du bestämmer dig ber vi dig tänka igenom en del saker som kommer beröra dig. Det första du bör tänka över är tiden. Att skaffa en valp är som att få hem en liten baby. Valpen kommer behöva mycket tid tillsammans med dig. Det tar tid att lära känna både dig och kanske resten av familjen. Hittar sina nya rutiner utan sin mamma och syskon. Få ordning på magen och säga till om den är nödig. Tänk på att hela tiden försöka lära den att den kommer att vara ensam vissa stunder. Börja träna med små korta stunder från valpen. Lämna dock aldrig hunden längre än 6 timmar då den blivit stor och vant sig vid sitt nya liv i sin nya familj.

Hundklubbens betydelse

Förutom att du måste motionera din nya familjemedlem flera gånger per dag behöver din vän mental stimulans. Här kan en hundklubb hjälpa dig på ett bra sätt. Anmäl dig gärna till att börja med en valpkurs där du dels får lära känna din valp, men även få grunderna till din hunds lydnad och uppförande. Det är jobbigt för hunden att vara tillsammans med andra hundar och samtidigt lära in något nytt, men ändå något den behöver lära sig.

Allt har ett slut

Något som många glömmer bort är att hur kort en hunds liv kan vara. Samtidigt som man måste tänka över att man ska ha sin nya familjemedlem i 10-15 år framåt går tiden fort och vår vän måste oftast lämna oss och flytta vidare till hundhimlen långt tidigare än vi önskar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike