Bygg din egen hundgård

Om man har en hund kan det också vara bra att bygga en hundkoja eller hundgård där hunden kan vara under vissa delar av dagen. Det kan till exempel vara mycket bra på sommaren då det ofta är svalare ute än inne. Dock har man som hundägare inte alltid möjlighet att ha hunden lös och det är inte lämpligt att hunden ska stå bunden flera timmar. En hundgård kan då vara lösningen. Hunden kan vara ute fritt, men på ett kontrollerat område. På detta sätt slipper man oroa sig för att hunden ska springa bort, skada sig eller kanske råka göra någon annan illa. Det finns många sätt att bygga en hundgård på, hur man bygger kan bero lite på var man bor och den egna trädgårdens förutsättningar. Kanske kan du bygga en stor hundgård där hunden kan gå in och ut ur huset som den själv vill? Eller så måste kanske hundgården vara mindre med en hundkoja?

Att bygga hundgården

Det blir allt med populärt att bygga hundgård. även butiker har börjat bygga hundgårdar och hundparkeringar för att hunden ska kunna följa med familjen och handla. I och med att hunden får en egen skyddad utevistelse kan den vara ute och som hundägare behöver man inte oroa sig för att hunden blir för varm inne eller kommer bort ute. När man bygger hundgården finns det en hel del att tänka på. Om man har en hund som gräver kan det vara bra att gräva ner nät i marken så hunden inte kan gräva sig ut. Det är också bra att se till att hundgården har tak. Detta gäller särskilt om man har en liten hund eller om hunden klättrar. Ett tak kan också skydda mot sol och regn. I hundgården är det också bra om det finns en hundkoja hunden kan gå in i, om hunden inte kan gå fritt mellan gården och huset. En annan sak som måste finnas i hundgården är mat- och vattenskålar. Lite leksaker är också bra att ha.

Anpassa gården efter hunden

När man ska bygga en hundgård gäller det att tänka på vad för typ av hund man har. Man bör inte använda ett nät med stora maskor om man har en liten hund, och till en stor hund kan man inte använda för klena stolpar att säkra hundgården med. Man bör också se över marken i hundgården. Gräs eller jord kan lätt bli lerigt om det regnar och det kan då vara bra att lägga in lite grus i delar av hundgården så det finns några rena platser hunden kan vara på. När det är snö, regn eller kallt ute behöver hunden ha någon stans att söka skydd. Det är därför bra om en del av hundgården är anslutet med ett läckert uterum, eller har en koja där hunden kan gå in och få lite värme. Hundgården kan också delvis förses med tak och väggar så att hunden slipper vinddrag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike